Bij autobedrijf Ronald van der Wal kunt u de verplichte Algemene Periodieke Keuring (APK) voor uw auto laten uitvoeren.

De erkende APK Keurmeester onderwerpt uw auto aan een uitgebreide inspectie. U bent hiertoe wettelijk verplicht, maar het is ook in uw eigen belang. Uw veiligheid is ermee gemoeid. Uw wielen, banden en remmen worden gecontroleerd, uw stuurinrichting wordt getest, de carrosserie wordt nagelopen op zwakke plekken, verlichting, wielophanging, spiegels en claxon worden gecheckt. Ook kijkt de APK Keurmeester naar de uitlaat, de vergrendeling, de autogordels en de kwaliteit van uw voorruit. Uiteraard wordt ook de registratie van uw auto gecontroleerd. Is de uitslag positief, dan kunt u afhankelijk van het bouwjaar van uw auto weer één of twee jaar veilig op weg.

Risico geen geldig APK

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn.  Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u  daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert  uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.  Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn.

Auto APK afgekeurd

Bij elke APK keuring hoort een keuringsrapport, zowel bij goedkeuring als afkeuring. Het keuringsrapport vermeldt reparatiepunten en afkeurpunten. Bij een eventuele afkeuring heeft u twee maanden de tijd om de mankementen te verhelpen en uw auto voor een herkeuring aan te bieden. In die tijd mag u niet de weg op met uw auto, met uitzondering van de rit van het APK keuringsstation naar het reparatiebedrijf. Uw keuringsrapport vermeldt ook adviespunten. Dit zijn punten die binnen een redelijke termijn om aandacht vragen.